Việt Kiều về Việt Nam Du Lịch

13, December, 2022

Việt Kiều về Việt Nam Du Lịch

Theo thống kê có khoảng 5,3 triệu Việt Kiều sinh sống và làm việc tại nước ngoài trong đó nhiều nhất là ở mỹ khoảng 2,5 triệu, úc và pháp khoảng 300 nghìn, canada là 240 nghìn. Việt Kiều ở các nước nói trên định cư do yếu tố lịch sử và sau rất nhiều thời gian ở nước ngoài họ luôn hướng về quê hương, mong muốn trở về sinh sống, thăm người thân, làm ăn kinh doanh hay đi du lịch.

Vivutravel thành lập từ năm 2006, đã tổ chức rất nhiều tour cho các bác Việt Kiều từ Mỹ, Canada và Uc, rất hiểu mong muốn và biết phải làm gì để xây dựng chương trình tour, điểm đến cho khách du lịch là Việt Kiều. Vivutravel là công ty uy tín hàng đầu ở Việt Nam có trụ sở ở Hanoi, chúng tôi chuyên về tour riêng và cẩn thận chọn lựa những dịch vụ tốt nhất để những chuyến đi về thăm Việt Nam của các bác, các chú, các anh, các chị Việt Kiều được diễn ra tốt đẹp.

Những chú ý khi về Việt Nam:
- Đầu tiên là vấn đề visa: Hiện tại "E-visa" có thể xin trực tiếp trên website của tổng cục xuất nhập cảnh tại https://www.xuatnhapcanh.gov.vn/web/guest/trang-chu-ttdt. Tuy nhiên có rất nhiều người phàn nàn về việc sử lý "E-visa" quá chậm và đôi khi bị từ chối không có lý do hay thậm chí không nhận được phản hồi. Rất may mắn, Vivutravel có thể giúp xin "E-Visa" và điều này sẽ tiếp kiệm được thời gian cũng như giảm được sự lo lắng không cần thiết. Nếu các bác, các chú, anh chị book tour của Vivutravel, travel consultant của Vivutravel sẽ gửi đầy đủ thông tin hướng dẫn. Hoặc nếu các bác, các chú, anh chị chỉ cẩn xin "E-Visa", Ms. Duong là chuyên gia về visa của Vivutravel sẽ trợ giúp. Xin vui lòng liên hệ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Lựa chọn điểm đến: Những thành phố lớn như Hanoi, Sài Gòn, Nha Trang, Đà Nẵng, Huế có lẽ không có gì xa lạ và cũng dễ dàng tham quan. Để hiểu hơn về Việt Nam cũng như đi thăm được như cảnh đẹp của đất nước thì một số điểm cần phải đến như Hội An, Phong Nha Kẻ Bàng, Ninh Binh, Hạ Long, Sapa. Gần đây Hà Giang và Cao Bằng, Mù Cang Chải, Y Tý nổi lên với cảnh đẹp ít được biết đến sẽ là gợi ý cho nhưng ai muốn khám phá đất nước theo cách riêng, đi đến nhưng nơi có ruộng bậc thang đẹp nhất thế giới, thiên nhiên hùng vỹ hay cảnh đẹp nên thơ ngây ngất.

- Loại hình tour: Tour riêng và tailor made theo như cầu và mong muốn là lựa chọn hàng đầu. Với loại hình tour này chi phí có thể cao một chút nhưng tất cả bao gồm từ domestic flights, khách sạn, các bữa ăn, nước uống, hướng dẫn riêng, lái xe và xe riêng. Các bác các chú và anh chị khi đi tour sẽ không phải lo lắng về những chi phí phát sinh lại được công ty và hướng dẫn sát cánh để đảm bảo mọi dịch vụ được hoàn hảo, chuyến đi sẽ vui vẻ và đầy ý nghĩa.

Note: Tránh book tour qua các khách sạn vì họ không phải công ty du lịch vì họ sẽ bán lại "tour" cho các công ty chuyên tổ chức tour ghép. Dịch vụ sẽ không đảm bảo và nếu có gì xảy ra khi đi tour, họ sẽ không nhận trách nhiệm, đền bù thiệt hại cũng như chăm sóc khách hàng...

- Questions and Answers:
1. Du lich ở Vietnam có an toàn không?
Việt Nam rất an toàn, duy chỉ có ở Sài Gòn (các quận vùng ven) thường xảy ra nạn giật đồ như ví, túi xách, điện thoại. Còn ở các tỉnh thành phố khác thì an ninh rất tốt. Khách du lịch có thể thoải mái đi bộ tham quan mà không cần lo lắng.

2. Khách sạn ở miền núi thế nào?
- Ở Sapa, khách sạn rất nhiều từ 2-5 sao.
- Ở Mù Cang Chải thì homestay là chủ yếu, nhưng sạch sẽ và sẽ là chải nghiệm thú vỵ.
- Ở Y Tý, không có khách sạn, chỉ có homestay. Đây là điểm đến hàng đầu nếu các bác các chú và anh chị mê nhiếp ảnh. Homestay rất cơ bản.
- Ở Hà Giang như Quản Bạ, Đồng Văn, có nhiều homestay đẹp, sạch sẽ. Khách sạn có một số 2-3 sao và có khu H'Mong resort 5 sao.
- Ở trung tâm thành phố Cao Bằng, có rất nhiều khách sạn tốt từ 2-4 sao. Ở Bản Giốc có resort Sài Gòn Bản Giốc (4 sao) và một số khách sạn nhỏ và homestay.

3. Đường đi miền núi có khó không?
Đường đi Sapa phần lớn là Cao Tốc nên rất thuận tiện và thoải mái. Đường đi Hà Giang hay Cao Bằng là đường nhỏ nhưng cũng không xấu tuy nhiên đường quanh co và sẽ cần xe tốt, lái xe đủ kinh nghiệm đi đường miền núi.

4. Có cần phải đề phòng khi đi tour miền bắc không?
Các bác các chú, anh chị Việt Kiều thường có sự lo lắng khi đi tour Miền Bắc hay tiếp xúc với người Miền Bắc do một số đã có những trải nghiệp không dễ chịu trước đây. Tuy nhiên mọi thứ đã thay đổi, nếu book tour qua Vivutravel, thông qua hướng dẫn viên và trải nghiệm với Vivutravel, mọi lo lắng trước đây sẽ biến mất và nhường chỗ cho tình yêu với quê hương đất nước và con người.

5. Book tour online có an toàn không?
Sẽ an toàn tuyệt đối nếu các bác, cô chú, các anh chị book tour với Vivutravel. Sau khi chương trình tour và giá được thống nhất, chỉ một khoản đặt cọc nhỏ được yêu cầu thông qua các hình thức thanh toán an toàn. Số tiền còn lại sẽ được trả tại văn phòng của Vivutravel tại Hà Nội.

6. Nếu tôi hủy tour thì sao?
Vì lý do nào đó mà các bác, cô chú, các anh chị phải hủy tour. Vivutravel sẽ hoàn tiền 100%, và sẽ chỉ charge nếu chúng tôi bị bên thứ 3 charge phí ví dụ như vé máy bay nội địa, khách sạn... Số tiền bị charge bao nhiêu Vivutravel sẽ xem xét và thông báo cụ thể. Chúng tôi cũng sẽ làm hết sức để khách hàng của Vivutravel không phải chịu phạt do hủy tour.

7. Liên hệ Vivutravel?
Các bác, cô chú, các anh chị có thể liên hệ qua website https://www.vivutravel.com/ bằng cách điền thông tin vào các form liên hệ hoặc gửi qua email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vivutravel sẽ trả lời rất nhanh trong vòng 5 - 30 phút trong các ngày làm việc và từ 30 phút đến 6 tiếng nếu là buổi tối.

According to statistics, there are about 5.3 million Viet Kieu living and working abroad, of which the most are in the US about 2.5 million, in Australia and France about 300,000, and Canada 240 thousand. Viet Kieu in the above countries settled due to historical factors and after spending a lot of time abroad, they always return to their homeland, wanting to return to live, visit relatives, do business or travel.

Vivutravel established in 2006, has organized a lot of tours for overseas Vietnamese from the US, Canada and Australia, very understanding wishes and knows what to do to build a tour program and destination for tourists is Viet Kieu. . Vivutravel is a leading reputable company in Vietnam with headquarters in Hanoi, we specialize in private tours and carefully select the best services for your trips to Vietnam to visit. The Viet Kieu sisters went well.

Notes when returning to Vietnam:
- The first is the visa issue: Currently, "E-visa" can be applied directly on the website of the General Department of Immigration at https://www.xuatnhapcanh.gov.vn/web/guest/trang-chu-ttdt . However, there are many people complaining about the "E-visa" processing being too slow and sometimes being denied for no reason or even getting no response. Fortunately, Vivutravel can help you to apply for an "E-Visa" and this will save you time as well as reduce unnecessary anxiety. If you book a tour of Vivutravel, the travel consultant of Vivutravel will send you full instructions. Or if you just need to ask for "E-Visa", Ms. Duong is Vivutravel's visa expert to help. Please contact This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Choice of destination: Big cities like Hanoi, Saigon, Nha Trang, Da Nang, Hue are probably not strange and are also easy to visit. To understand more about Vietnam as well as visit the beautiful scenery of the country, there are some must-visit spots such as Hoi An, Phong Nha Ke Bang, Ninh Binh, Ha Long, Sapa. Recently Ha Giang and Cao Bang, Mu Cang Chai, and Y Ty have emerged with little-known beauty that will be a suggestion for those who want to explore the country in their own way, go to places with the most beautiful terraces in the world. world, majestic nature or ecstatic beauty.

- Type of tour: Private tour and tailor made according to your needs and desires is the first choice. With this type of tour, the cost can be a bit high, but it all includes domestic flights, hotels, meals, drinks, private guide, driver and private car. Uncles and brothers and sisters when going on a tour will not have to worry about the costs incurred again, and the company will guide you side by side to ensure that all services are perfect, the trip will be fun and meaningful.

Note: Avoid booking tours through hotels because they are not travel agencies because they will sell to companies specializing in organizing joint tours. Translation will not guarantee and if anything happens during the tour, they will not accept responsibility.

- Questions and Answers:
1. Is it safe to travel in Vietnam?
Vietnam is very safe, only in Saigon (peripheral districts) where theft of items such as wallets, bags, and phones often occurs. In other provinces and cities, security is very good. Tourists can comfortably walk around without worrying.

2. How are hotels in the mountains?
- In Sapa, hotels are many from 2 to 5 stars.
- In Mu Cang Chai, homestay is the main thing, but it is clean and will be an interesting experience.
- In Y Ty, there are no hotels, only homestays. This is the top destination if you are passionate about photography. Homestay is very basic.
- In Ha Giang like Quan Ba, Dong Van, there are many beautiful and clean homestays. The hotel has some 2-3 stars and there is a 5-star H'Mong resort.
- In the center of Cao Bang city, there are many good hotels from 2-4 stars. In Ban Gioc, there is a 4-star Saigon Ban Gioc resort and a number of small hotels and homestays.

3. Is the mountain road difficult?
The way to Sapa is mostly Highway, so it is very convenient and comfortable. The road to Ha Giang or Cao Bang is small but not bad, but the road is winding and will need a good car, a driver with enough experience in mountainous roads.

4. Do you need to take precautions when traveling to the North?
Uncles, brothers and sisters of Viet Kieu often have anxiety when traveling to the North or interacting with people in the North because some have had unpleasant experiences before. However, everything has changed, if you book a tour through Vivutravel, through a guide and experience with Vivutravel, all previous worries will disappear and make way for love for the homeland, country and people.

5. Is it safe to book a tour online?
It will be absolutely safe if uncles, aunts, brothers and sisters book tours with Vivutravel. Once the tour program and price are agreed, only a small deposit is required via secure payment methods. The remaining amount will be paid at Vivutravel's office in Hanoi.

6. What if I cancel the tour?
For some reason, the uncles, aunts, brothers and sisters had to cancel the tour. Vivutravel will refund 100%, and will only charge if we are charged by a third party such as domestic air tickets, hotels... How much will be charged Vivutravel will consider and notify specifically. We will also do our best so that Vivutravel's customers do not have to pay a penalty due to tour cancellation.

7. Contact Vivutravel?
You can contact us through the website https://www.vivutravel.com/ by filling out the contact form or by email at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vivutravel will reply very quickly within 5 - 30 minutes during working days and from 30 minutes to 6 hours if it is in the evening.